top of page
Etsi
  • Writer's pictureJoonas Miettinen

Mitä tapahtuu, kun lapsi meditoi?Mitä tapahtuu kun lapsi meditoi?


Aloitan ensin itsestäni.


Olin tuskissani, ja ahdistunut illalla. Minulla oli takana unettomuutta pitkä tovi. Aloin stressata unesta. Kuulin televisiosta, että unta turvatakseen kannattaisi laittaa illalla vaikka rauhoittavaa musiikkia. Niinpä löysin meditatiivista musiikkia. Istuin lattialle ja annoin musiikin saada aivoja responsiiviseen tilaan. Aloitin meditaation. Keksityin hengitykseen. Annoin ajatusten ja tunteiden tulla ja mennä. Havannoin vain mitä tapahtuu minussa ja ympärillä.


Huomasin lähes välittömästi seuraavia vaikutuksia meditaation jälkeen.Ahdistuneisuus väheni lähes kokonaan

Aloin tuntea myötätuntoa toisia kohtaan

Huomasin, että kirjaa on helpompi ja sujuvampi lukea.

Kehon jännitys helpottui

Impulsiivisuus väheni

Levottomuus väheni

Mieliala koheni


Jos meditaatiolla on tällaisia vaikutuksia hyvin lyhyessä ajassa, millaisia tuloksia sillä saataisiin koulussa?Kun opetin lapsille, alakoulussa meditaatiota, sain ällistyttäviä tuloksia.


Oppilaat kertoivat henkilökohtaisia tarinoita siitä, kuinka meditaatio oli auttanut:

"Hiljalleen tajusin, ettei tarvitse pelätä..."


- Olin pienenä ujo ja en käynyt missään. Viihdyin omassa huoneessani ja ahtaissa paikoissa, joissa oli hiljaista. En lähtenyt edes kauppaan. Kun oli synttärini, olin koko päivän sisällä. Hiljalleen tajusin, että ei tarvitse pelätä ihmisiä. Tunsin kehossani että ne vuodet, mitkä pelkäsin tuntui tyhmältä. Aloin tutustumaan ihmisiin rauhallisesti. Hengitin syvään ja ajattelin että on kivaa tutustua ihmisiin.


-Tyttö 10v


Oppilaat kertoivat, että keskittyminen parani (pisteissä muun muassa 8/10) ja että monet pelot hälvenivät. Itseluottamus parantui, konfliktit vähentyivät. Lapset alkoivat auttamaan toisiaan. Kyselemään miltä toisesta tuntuu.


Meditaatio on merkittävä osa nykykulttuuria. Sitä käyttävät niin kasvattajat, opettajat, kuin esim. urheilijat.


Tuodaan se yhdessä kouluun.


Tehdään Luonnollisia Kouluja.


Jos, ja kun olet toivottavasti kiinnostunut opettamaan tietoisuustaitoja, tutustu ihmeessä sivustoon ja tilaa kirja auttamaan mullistamaan opetusta.


Tässä ilmaisia meditaatioäänitteitä!Kiitos, kun luit!

73 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


bottom of page