top of page
Etsi
  • Writer's pictureJoonas Miettinen

Itsemyötätunnon harjoittaminen alakoulussa

Myötätunto on tärkeää sosiaalisissa suhteissa. Itsemyötätuntoa on tutkittu jonkun verran, sen on nähty edistävän hyvinvointia: se vähentää ahdistusta ,stressiä ja lisää kiitollisuutta.

Itsemyötätuntoa voi harjoittaa oppilaiden kanssa monella tavoin. Itsemyötätunto on suhtautumista itseen myönteisellä tavalla. Se tarkoittaa sitä, että on itseään kohtaan hyväksyvä. Oppilailla voi olla haasteita hyväksyä itseään sellaisena kuin on. He kenties syyttävät itseään virheistä, tai heillä voi olla kielteinen asenne oppimista kohtaan. Heillä saattaa olla heikko itsetunto. He eivät välttämättä arvosta itseään oppijana, tai heidän itsetuntemuksensa voi olla puutteellista. Itsemyötätunnon avulla he voivat lieventää emotionaalisia haasteita. Käytän tässä muutamaa esimerkkiä: 1) Oppilaita voi opettaa ja valmentaa halaamaan itseään, sellaisilla hetkillä, kun heillä on vaikea olla. He voivat silittää käsivarsiaan tai lohduttaa itseään ajattelemalla, että kyllä minä pärjään ja olen hyvä oppija.


2) He voivat kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kirjeessä he voivat kannustaa itseään. Kirjoittaa lohduttavia asioita ja miettiä vaikka miten he ovat onnistuneet tehtävissä. He voivat kirjoittaa esimerkiksi vahvuuksista, mitä heillä on.


Harjoittamalla itsemyötätuntoa voidaan edistää terveyttä. Kun on myötätuntoinen itseään kohtaan, voi olla myös myötätuntoinen toisia kohtaan.Tässä lyhyt katsaus itsemyötätuntoon alakoulussa.309 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page